BAS LOUTER / DUTCH ART NOW

De tentoonstelling Dutch Art Now in de Grand Gallery van de Nationals Arts Club, New York, is een tentoonstelling met kunst van vernieuwende en opkomende, hedendaagse Hollandse kunstenaars. Van Zijll Langhout Exposities zal er tekeningen van Bas Louter tonen.

Bas Louter maakt grote tekeningen gebaseerd op historisch beeldmateriaal, elementen uit entertainmentindustrie en verhalende tradities als film noir. Hij tekent series portretten die moeilijk te duiden lijken te zijn betreft tijd of plaats. Zijn portretten laten een fascinatie zien met ons collectief beeldgeheugen, het herkennen van beeld maar ook de verschuiving van zijn betekenis door de collectieve beeldvorming van films, boeken en andere media. Zijn werk is in 2009 getoond bij Kopeikin gallery in Los Angels en bij Ambach and Rice in Seattle.

Bas Louter (1972)
www.baslouter.com

Geboren in Alkmaar. Na zijn opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht vervolgde Bas Louter zijn opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Momenteel werkt en woont hij in Amsterdam en in Los Angeles. Bas exposeert in binnen- en buitenland.

Tuesday, 2 March, 2010 to Sunday, 14 March, 2010