BOUKJE JANSSEN / DRAWING THE LINE

In de solotentoonstelling Drawing the line onderzoekt Boukje Janssen ook in deze tentoonstelling, aan de hand van diverse media, de fragiliteit van het menselijk bestaan.

Drawing the line is de titel van één van de getoonde werken, waarin de pen van een vogelveer is omwikkeld met dun draad. Het moet een intensief proces zijn geweest; om dit te kunnen doen moet ieder haartje van de veer met een speld uit elkaar worden gehaald om de draad er vervolgens tussen te kunnen leggen. Het werk laat zien hoe de toevoeging van een eenvoudige lijn een verrassende (en beladen?) wending geeft aan het bestaan van de veer. Het minutieuze omwikkelen roept een vraag en een antwoord op. Waarin gaat de betekenis schuil?

Boukje Janssen (1971) www.boukjejanssen.com

Boukje Janssen is geboren in Eindhoven. Na haar opleidingen op de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en The Bezalel academy of Arts and Design te Jeruzalem eind jaren negentig vervolgde Janssen haar opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam, 2000-2001. Momenteel werkt en woont zij in Amsterdam en exposeert in binnen- en buitenland.

Saturday, 12 March, 2011 to Tuesday, 17 May, 2011