BOUKJE JANSSEN / TALES I VERTELLINGEN

In deze tentoonstelling, bestaande uit een schilderij, een collage, blinddrukken en kleine objecten, onderzoekt Janssen de relatie tussen reflectie en de dematerialisering van het lichaam door de menselijke figuur af te beelden als een anoniem, onbeduidend element dat gevangen is in het complexe web van het heden. Het menselijke figuur is slechts een schaduw van de realiteit geworden, waarbij zij niet alleen refereert aan het feit dat het transparant is, maar ze onderstreept eigenlijk de veralgemenisering van de staat van figuratie sinds de controlemaatschappij ons leven conditioneert.

In recent work Janssen explores the relation between reflection and the dematerialization of the body, visualizing the human figure as an anonymous, insignificant element caught in the complex web of the present. Janssen refers not only to the fact that the human figure became transparant – a mere shadow or projection of reality but she actually underlines the generalization of the state of figurance, since the control society became our condition of life

Boukje Janssen (1971) www.boukjejanssen.com

Boukje Janssen is geboren in Eindhoven. Na haar opleidingen op de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en The Bezalel academy of Arts and Design te Jeruzalem eind jaren negentig vervolgde Janssen haar opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam, 2000-2001. Momenteel werkt en woont zij in Amsterdam en exposeert in binnen- en buitenland.

Saturday, 1 November, 2008 to Sunday, 4 January, 2009